Enter your keyword

Top 5 trenduri fierbinți în web designul din 2017

Top 5 trenduri fierbinți în web designul din 2017

Top 5 trenduri fierbinți în web designul din 2017

Dacă intenționați să lansați noul site dar nu ați început încă proiectul vostru, am vești bune pentru voi. Înainte să începeți noul proiect, puteți învăța despre cele mai noi trenduri din 2017 în design web, pentru a fi cu un pas înainte de competitori.

web design

Trenduri în Web Design din 2017

După cum știți, trendurile în web design  evoluează în mod continuu și ceea ce poate fi nou astăzi, poate fi mâine depășit. Pentru a vă asigura că noul vostru site va fi adaptat momentului, înainte de a începe procesul de reproiectare, vă puteți informa cu privire la cele mai noi trenduri din industrie.
Astfel vă vom prezenta un rezumat ale celor mai noi trenduri în industria web design, pentru anul următor.

Conținutul este Regele

Chiar daca aveti un site care arata cool, acest lucru nu este indeajuns pentru a garanta succesul site-ului. Vizitatorii doresc substanta, sub forma unui continut convingator si plin de inteles. Prin urmare, vizitatorii doresc sa fie educati, nu sa li se vanda ceva.
Iar continutul site-ului trebuie sa fie convingator in asa fel incat sa ajute utilizatorii sa isi rezolve problemele. Asa ca, solutia este sa va puneti in locul vizitatorilor si sa incercati sa identificati exact intrebarile pe care le pun, apoi sa raspundeti la aceste intrebari.

Textul Masiv, Ingrosat

Cea mai rara resursa din aceasta era frenetica nu este timpul, ci atentia. De accea, abilitatea de a capta atentia utilizatorului si de a-l face sa se gandeasca putin si sa se concentreze pe mesaj este un lucru esential pentru succesul unui site. Pentru a rezolva aceasta problema, designerii inovativi fac mesajul cheie sa fie imposibil de ratat, prin marirea fontului mesajului central, excluzand alte elemente de design. Asa ca, tineti ochii deschisi pentru titluri masive, ingrosate si indemnuri la actiune puternice. Apoi, ganditi-va sa incorporati acest trend in designul urmator al site-ului vostru.

Mai Putine Pagini, Mai Mult Accent pe Paginile de Destinatie

In ziua de azi, oamenilor nu le place sa citeasca. Ei doar scaneaza. Doar se uita rapid peste continut pentru a identifica sectiunea relevanta nevoilor lor. Din acest motiv, paginile de destinatie sunt un element important al designului, cand vine vorba de vizualizarea continutului site-ului sub o forma usor de consumat, care le permite utilizatorilor sa digere informatia cu un efort minim.

Animatii – GIF, CSS, SVG, Video de Fundal HTML

Oamenilor le plac lucrurile cool. Construite adecvat, efectele de animatie pot adauga viata si sofisticare designului unui site. Dupa cum probabil ati observat, am trecut de zilele animatiilor flash si, in schimb, avem CSS, GIF si SVG care ofera solutii compatibile cu dispozitivele mobile, pentru animarea designului site-urilor.

Mai Putine Design-uri Plate, Intoarcerea Gradienturilor

Ati observat ca, mai nou, toate site-urile arata la fel? Daca da, ii puteti multumi modei de “design plat” din ultimii ani. Din fericire, designul material al lui Google de anul trecut prezinta un interes pentru mai multa profunzime a aspectului, prin umbre subtile. De asemenea, culorile gradient se intorc si ele anul acesta. Ambele sunt incercari de a combate modul in care design-ul plat a omogenizat designul web.

  • Utilizarea unor Culori Puternice, Deschise si Indraznete

Culorile sigure pentru web sunt un lucru al trecutului, din moment afisajul de pe monitoarele desktop si de pe telefoane sunt acum mai mult decat capabile sa prezinte intregul spectru vizibil al culorilor. Din acest motiv, multe design-uri abordeaza culori puternice, deschise si indraznete. Si nu mai sunt limitate nici la teoria clasica a culorilor, culori complementare etc. Asa ca ganditi-va cum puteti utiliza culori deschise, vibrante, in urmatorul design.

  • Declinarea Utilizarii Fotografiilor de Stoc

Ati observat vreodata ca, mai nou, toate site-urile incep sa arate la fel :-)? Acest lucru se datoreaza si utilizarii pe scara larga a fotografiilor de stoc si provocarea de a gasi imagini originale si unice atunci cand construiti un site. Din acest motiv, designerii sunt foarte atenti atunci cand aleg fotografiile de stoc pe care le vor utiliza. Multi designeri foloses imagini customizate, de la fotografi angajati. De asemenea, desenele de mana sunt un alt trend utilizat de designerii din ziua de azi.

  • Livrarea Continutului prin Intermediul Videoclipurilor

Multumita vitezelor mari are internetului, exista putine limitari ale site-urilor de video si streaming. Acum. site-urile pot adauga videoclipuri HTML5 design-ului paginii de pornire fara intampina probleme la incarcare sau la afisare. Streaming-ul videoclipurilor este unul dintre cele mai tari trenduri in designul web din acest an. Asteptati-va sa vedeti din ce in ce mai multe videoclipuri afisate pe site-uri, in urmatorii ani.

  • Pagini Lungi de Derulare

Au trecut zilele in care site-urile trebuiau proiectate deasupra marginii de jos. Pe masura ce utilizatorii web utilizeaza dispozitive mobile, ideea de a plasa toate informatiile relevante in partea de sus a site-ului, este depasita. De asemenea, acest lucru se datoreaza si ecranelor mici ale browserelor telefoanelor mobile, care au determinat utilizatorii sa se adapteze derularii paginilor.

  • Derulare Inovatoare si Parallax

Ati intrat vreodata pe un site unde derulati o sectiune a paginii si poza de fundal ramane blocata, in timp ce textul se misca? Iar apoi, pe masura ce continuati sa derulati, poza se misca din nou? Da, acest lucru se numeste derulare parallax. Poate fi un efect destul de cool si ramane un favorit printre creatorii web ai site-urilor din ziua de azi.

  • Harti Google Personalizate

In final, hartile Google integrate sunt acum personalizabile pentru a se potrivi culorilor site-ului vostru. Elementele hartii, cum ar fi pin-uri, structuri, teren si alte elemente pot fi si ele personalizate, pentru a adauga mai multa viata designului site-ului vostru.

Concluzie

Pe scurt, trendurile in web design vin si pleaca. Unele sunt incorporate pe termen lung, in timp ce altele au o viata scurta. Din acest motiv, este important sa nu sariti pe fiecare trend. Alegeti design-urile care au cel mai mult sens pentru nevoile site-ului vostru. In cazul celorlalte trenduri, incercati-le, iar daca nu au sens, uitati de ele. Cheia este sa gasiti un echilibru intre un site cu un aspect unic, dar se supune si celor mai noi si mai mari trenduri din web.

Incercati sa implementati unele dintre aceste trenduri in noul vostru design web? Vom crea un model al noului vostru site inainte sa semnati sau sa platiti pentru orice. Pentr a incepe cu site-ul vostru personalizat, faceti click pe link-ul de mai jos.