5 costuri ascunse ale proiectului tău online
Cât va costa să construiți un site bun? Aceasta este o întrebare importantă, în special, pentru companiile care doresc să își extindă prezența online. Problema consta în costurile ascunse. Foarte puține persoane iau în considerare toți factorii care contribuie la proiectul lor. Pentru a vă ajuta să stabiliți un buget pentru site-ul vostru, vă vom prezenta 5 costuri incluse în prețul site-ului vostru pe care ar trebui sa le luați în considerare.
#1 – Timpul înseamnă bani
Designerul site-ului va avea nevoie de contribuția voastră. Va dori să vă întâlnească pentru a ajunge la un punct comun cu privire la design-ul, direcția și dezvoltarea site-ului. Cine se va ocupa de supravegherea construcției site-ului? Cât timp veți aloca (voi, sau angajatul) acestui proiect?
Un alt lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este conținutul. Aveți un angajat care scrie bine? Aveți timp să scrieți acea postare pe blog sau să schimbați textul paginilor de destinație, atunci când este nevoie?
Este important să luați în considerare investiția în timp atunci când calculați costurile ascunse din prețul site-ului. Fie va trebui să plătiți pe cineva pentru a face aceste lucruri, fie trebuie să luați din timpul alocat afacerii pentru a lucra la site.
#2 – Schimbarea scopului
Proiectul va avea un contract prestabilit sau va fi bazat pe o estimare a timpului în care urmează să se producă schimbarea? Cu alte cuvinte, ce se întâmplă atunci când site-ul vostru este construit pe jumătate și ați atins plafonul bugetar? Nu a existat niciodată un proiect care să nu întâmpine probleme. Poate vă veți răzgândi în privința aspectului sau poate decideți că doriți să adaugați funcționalități suplimentare. Fiecare schimbare necesită timp, care, așa cum am stabilit deja, înseamnă bani.
Trebuie să planificați pentru costuri neprevazute, chiar și atunci când lucrați cu o taxă de contract prestabilită. În mod normal, taxele stabilite nu includ munca în afara acordului inițial.
#3 – Întreținerea continuă
Întreținerea continuă este unul dintre cele mai mari costuri ascunse incluse în prețul proiectului. Este ca și cum ați avea copii. Majoritatea părinților ar fi încântați dacă plata nașterii copilului ar fi singurii bani pe care ar trebui să îi cheltuiască pentru copiii lor. Dar nu! Cu trecerea timpului, copiii au nevoie de haine, lecții de muzică, aparat dentar, mașini și facultate. Pe măsură ce copiii cresc, au nevoie de lucruri noi. Ghiciți ce? Pe măsura ce afacerea și site-ul vostru cresc, acestea necesită și întreținere.
Cineva va trebui să instaleze actualizările, să scrie conținut nou, să remedieze lucrurile care se strică. Aveți vreun angajat care poate face acest lucru? Toate companiile trebuie să plătească pentru hosting anual și pentru întreținere lunară. Site-ul va avea nevoie de reparații, inclusiv o reproiectare, odată la câțiva ani.
#4 – Costurile de marketing
Marketingul adaugă un alt cost ascuns prețului proiectului site-ului. Lansarea unui site este asemănătoare cu deschiderea unui al-doilea magazin. Nu veți deschide niciodată ușile așteptându-vă ca persoanele să vă găsească fără nici o promovare. Nu! De aceea veți avea nevoie de reduceri și publicitate pentru “Lansarea Grandioasa”.
De asemenea, trebuie să promovați site-ul, atât offline, cât și online.
Cum intenționați să atrageți oamenii pe site-ul vostru? Veți angaja o firma SEO sau un Manager de Rețea de Socializare? Sau veți utiliza trafic plătit, cum ar fi Google Adwords sau reclamele de pe Facebook, pentru a atrage persoane pe site? Toate aceste lucruri implică un cost.
#5 – Costul de oportunitate
Costul de oportunitate este unul dintre costurile cele mai ascunse ale prețului unui site. Sigura modalitate de a-i măsura impactul este prin experiență și imaginație. Luați în considerare acest lucru – câte venituri suplimentare ați fi primit dacă ați fi lucrat cu o firmă de web design mai bună? Pentru mai multe informații cu privire la costul de oportunitate pe care l-ați ratat, citiți 6 Greseli Stupide Pe Care Oameni Destepti le Fac Atunci Cand Angajeaza un Designer Web.
Concluzia este că nu trebuie să vă gândiți la cât de mult costă proiectarea site-ului, ci la rentabilitatea investiției care vă va aduce cele mai mari venituri nete.
Cum să abordați costurile ascunse ale prețului proiectului pentru site
Singura modalitate de a compensa pentru costurile ascunse ale proiectului tău online este prin a le confrunta cu seriozitate. Cu siguranță vor apărea și nu veți putea face prea multe în privința lor, ci puteți doar planifica. Acordați atenție fiecăruia și determinați cât de mult vă permiteți să investiți în site.