Enter your keyword

Cere Ofertă

Foloseste formularul de mai jos pentru a avea o idee asupra costurilor. Dar trebuie sa aveti in vedere ca aceasta este doar o estimare aproximativă.

Vom oferi o estimare exactă după ce discutam cu dvs. si stabilim exact care sunt nevoile dvs.

TOTUȘI CÂT DE MULT AR TREBUI SĂ COSTE UN SITE?

Poate fi dificil să obții o cotație de preț reală pentru un proiect nou de webdesign fără să contactezi mai mulți furnizori de servicii de web design și astfel să afli în ce gamă de preț se află proiectul tău. Majoritatea îți vor da un răspuns scurt – “Depinde” iar acest lucru este foarte adevărat. Prețurile pentru construirea website-urilor variază destul de mult în funcție de amploarea proiectului, destinația sa, caracteristicile esențiale pe care dorești să le includă și de care ai nevoie, așa că mai jos vom încerca să expunem câteva game de preț, în funcție de complexitatea proiectelor:

SITE-URI DE PREZENTARE CU DESIGN PERSONALIZAT (1-10 PAGINI): 500€ – 1,500€

ex. Construirea unui site de prezentare de la zero

SITE-URI COMPLEXE (10+ PAGINI SAU SITE-URI CE NECESITĂ FOARTE MULTĂ PROGRAMARE): 1,500€ – 5,000€

ex. Un site pentru o agenție de turism sau o agenție imobiliară

Pot obține un site personalizat pentru un tarif mai mic de €300?

Da, însă cel mai probabil nu vei fi mulțumit de ceea ce vei obține. Poți obține și tarife de 100€ – 150€, dar aceste site-uri vor fi de o calitate foarte, foarte slabă și nu vor ajuta business-ul tău să fie unul de succes. Marketingul online este o disciplină extrem de dificilă, chiar și atunci când prima limbă este engleza – imaginați-vă cât de greu poate fi cu o barieră de limbă! Dacă sunteți în căutare de a face bani on-line, atunci veți avea nevoie de un site de calitate superioară iar pentru aceasta trebuie să plătiți prețul corect. De exemplu pentru un site de foarte bună calitate, o firmă din SUA percepe un tarif de minim $5,000, însă cu orice funcționalitate eCommerce integrată, majoritatea firmelor îți vor cere $10,000.

DACĂ DESIGNERUL MEU PERCEPE UN TARIF/ORĂ?

International work: $5-$40
Freelance: $30-$90 (de obicei)
Profesioniști: $45-$120

Plata pe oră este des întâlnită în rândul freelancer-ilor, dar nerecomandată în cazul în care ai un proiect de amploare, unde poți obține per total un tarif mult mai mare decât unul stabilit de la începutul proiectului, mai ales în cazul în care freelancer-ul exagerează în privința orelor lucrate efectiv. Eventual, puteți agrea de la început un număr limită de ore pentru care poți fi taxat, prin contract.

ALTE TIPURI DE COSTURI

Găzduire web: 4€ – 50€/lună
Tariful de găzduire reprezintă tariful pentru serviciul prin intermediul căruia website-ul este prezent în mediul online. Pentru site-uri simpliste, nu ai nevoie de mai mult de 1GB spațiu/an, sau între 3-10GB/bandwidth. De îndată ce afacerea ta începe să se dezvolte, vei dori să-ți schimbi găzduirea, dar dacă nu găzduiești multe imagini de dimensiuni mari și nu faci streaming video, acest lucru nu va fi necesar prea curând.

Înregistrare domeniu: 7€ – 14€/an
Taxa anuală de reînnoire a perioadei de valabilitate a domeniului web îți redă posibilitatea de folosință a domeniului web. Domeniul se poate înregistra atât pe persoană fizică, cât și pe persoană juridică. Ai grijă, în eventualitatea în care firma de web design se ocupă și de serviciul de înregistrare a domeniului web, acesta să se înregistreze pe numele tău și nu pe numele firmei de web design, deoarece nu vei avea nici un drept real de utilizare a domeniului în acest fel, ei fiind proprietarii de drept ai domeniului. Sunt cazuri în care astfel de probleme s-au întâmplat unor clienți ai agențiilor de web design, iar pentru transferul dreptului de utilizare asupra clientului agențiile au emis pretenții  de 500€ sau chiar mai mult. Ai grijă să nu ajungi niciodată în această postură!

Și asta e cam tot, cel puțin pentru început! 🙂

Bine de știut – Power SEO percepe tarife de la 300€ pentru un site business de prezentare, de calitate, atât prin prisma programării, cât și a design-ului, și a serviciilor de mentenanță, alături de multe alte freebies incluse pentru o experiență cât mai bună. Dar mai bine hai să discutăm și să îți arătăm de ce e bine să lucrezi cu Power SEO!