Enter your keyword

De ce ai nevoie de Search Engine Optimization?

De ce ai nevoie de Search Engine Optimization?

De ce ai nevoie de Search Engine Optimization?

Despre comerțul online se poate spune că este o afacere ucigașă. Trebuie să te înarmezi cu toate cunoștințele necesare și cu toate instrumentele posibile pentru ca site-ul tău să se poată clar delimita în partea superioară a clasamentului. Cu fiecare zi care trece, din ce în ce mai multe site-uri se chinuie să urce cât mai sus în rezultatele căutărilor și dacă nu ești vigilent te poți trezi călcat în picioare de acestea și aruncat în abisul site-urilor de comerț electronic ce au eșuat.

De ce ai nevoie de Search Engine Optimization

Image by simplu27 from Pixabay

Search Engine Optimization sau, pe scurt, SEO este un termen folosit pe larg azi în industria e-commerce cu referire la optimizarea site-urilor. În ultimii câțiva ani și mai mult ca sigur măcar în următorii zece ani, motoarele de căutare sunt și vor rămâne cele mai răspândite și folosite metode existente pentru a găsi pe internet acele site-uri sau produse sau informații de care ai nevoie.

Majoritatea celor ce folosesc un motor de căutare vor da importanță de obicei doar primelor zece rezultate întoarse de căutarea lor și doar de pe prima pagina. Dacă ai reușit să ajungi în rezultatele de pe prima pagină sau, mai mult, chiar în primele trei rezultate din pagină, atunci se poate spune că ai reușit în domeniul optimizării pentru motoarele de căutare – SEO. Șansele tale ca cineva să intre pe site-ul tău atunci când te afli printre primele rezultate la căutare cresc considerabil de mult. Cu cât site-ul tău generează mai mult trafic, cu atât se poate spune că afacerea ta atrage mai mulți clienți.

Este însă foarte important să rămâi pe poziția respectivă sau chiar să mergi mai sus. Așa cum am mai spus fiecare zi este o nouă zi în industria de comerț online, iar fiecare zi este o nouă oportunitate de a ajunge și mai sus în căutări atunci când folosești optimizarea pentru motoarele de căutare. Este esențial să încerci să îți îmbunătățești website-ul din ce în ce mai mult pe zi ce trece.

Deci ce este această optimizare pentru motoarele de căutare și trebuie oare să o folosești? Răspunsul la întrebarea de ce trebuie să o folosești este unul relativ simplu: ai nevoie de search engine optimization pentru a fi numărul unu sau câteodată doar pentru a face ca site-ul tău să înceapă să genereze venit.

Cu ajutorul optimizării pentru motoarele de căutare vei beneficia de un trafic mare. Să spunem că ai o rată de conversie în vânzări de 10 – 20% din traficul tău. Dacă ai 100 de accesări zilnice sau chiar mai multe, atunci ai deja o rată bună a vânzărilor. Dacă, însă, ai între 10 și 20 de accesări pe zi, conversia rezultată va fi de o vânzare sau chiar niciuna.

Deci până la urmă ce înseamnă optimizarea pentru motoarele de căutare, Search Engine Optimization sau SEO? Optimizarea pentru motoarele de căutare presupune folosirea tuturor instrumentelor și metodelor necesare pentru a face ca site-ul tău să se situeze printre primele rezultate ale motoarelor de căutare. Să ajungi pe prima pagină sau chiar în jumătatea de sus a primei pagini este un factor ce te va asigura că site-ul tău va deveni recunoscut de către public și în consecință va genera mai mult trafic, trafic ce poate duce la venituri potențiale și la câștigarea de mai mulți clienți.

Optimizarea pentru motoarele de căutare necesită foarte multă muncă pentru a putea fi cu adevărat eficientă. Există foarte multe aspecte legate de site-ul tău pe care va trebui să le schimbi sau să le adaugi pentru a îl putea optimiza pentru motoarele de căutare. Acestea includ studierea tuturor informațiilor legate de cuvintele cheie relevante ce sunt cele mai căutate în ceea ce privește domeniul sau tema website-ului tău.

Este posibil să fie nevoie să rescrii conținutul site-ului tău pentru a insera cuvintele cheie în el, dar fără a-l transforma într-un conținut prea comercial, ci mai degrabă unul informativ și ușor de citit. Există anumite reguli și principii ce trebuie respectate atunci când vrei ca site-ul tău sa aibă un conținut potrivit și favorabil optimizării pentru motoarele de căutare.

Va trebui să colaborezi cu alte site-uri pentru a putea obține acel schimb de linkuri si transferuri de pagini absolut necesar. Cu cât ai abilitatea de a genera trafic intern și extern către alte site-uri și către al tău, cu atât motoarele de căutare te vor plasa pe o poziție mai înaltă în căutări.

Pe internet vei găsi toate informațiile necesare, trebuie doar să știi ce să cauți. Sfaturi, principii de urmat și metode pentru optimizarea în motoarele de căutare vei găsi o grămadă. Citește cât mai multe articole ce te pot ajuta să îți optimizezi poziția în motoarele de căutare. Cu cât reușești să strângi mai multă informație și cunoștințe cu atât va fi mai bine pentru site-ul tău. Toate acestea te vor ajuta să obții acea poziție fruntașă în căutări. Toate aceste căutări și tot acest studiu aprofundat va avea nevoie de un efort susținut din partea ta, dar te asigur că va merita cu vârf și îndesat.

Dacă te poți lipsi de câțiva bănuți din bugetul tău atunci vei fi fericit să afli că există multe site-uri ce te pot ajuta în eforturile tale de optimizare a rezultatelor în motoarele de căutare. Există foarte multe astfel de site-uri care, spre exemplu, te pot ajuta să urmărești acele cuvinte cheie benefice site-ului domeniului tău de activitate. Vei găsi de asemenea și câțiva scriitori de conținut sau content writer-i care au foarte multă experiență în a realiza conținut de bună calitate, dar care să includă acele cuvinte cheie de care ai tu nevoie fără a încărca sau orna textul artificial, transformându-l in site respectat și de calitate foarte bună.

Nu pierde timpul, acționează acum și vei vedea cum încep să curgă avantajele utilizării optimimizării pentru motoarele de căutare. Toate acestea se vor traduce într-un trafic mult mai bun și convertirea mai multor clienți pentru site-ul și afacerea ta.

No Comments

Post a Comment

Your email address will not be published.