Enter your keyword

Website-ul meu nu se află pe Google

Website-ul meu nu se află pe Google

Website-ul meu nu se află pe Google

3 cauze ciudate pentru care site-ul tău web nu se află pe primele pagini de căutare pe Google

google bucuresti

Poate părea o formă de magie neagră misterioasă. Cum se face că unele site-uri se află mereu pe prima pagină de pe Google, în timp ce alte site-uri nu apar deloc? Nu pare să aibă sens.
Evident, multe lucruri țin de SEO (Search Engine Optimization sau Optimizarea pe Motoarele de Căutare), dar nu vom intra în amănunte tehnice, nu dorim să vă plictisim.
Însă putem vorbi despre câteva cauze. Acestea nu sunt atât de evidente, ca atare s-ar putea să vă fi scăpat din vedere și astfel site-ul vostru are de suferit.

Cum poți obține un ranking bun pe Google?

În primul rând gândește-te cum să minimizezi eșecul. Trebuie să te asiguri că site-ul tău:

Nu este prea lent

Misiunea celor de la Google este de a oferi vizitatorilor o experiență cât mai plăcută. Aceștia fac acest lucru oferind conținutul cel mai relevant pe care îl pot găsi pentru căutarea pe care o faci. Dar nu este suficientă numai relevanța. Ei înțeleg faptul că utilizatorii doresc conținut relevant pe care doresc să îl acceseze cât mai rapid. Dacă un site web are o rată de încărcare mai mare de 3 secunde, utilizatorul se va plictisi să aștepte. Așadar el poate da clic pe un site mult mai rapid. Din acest motiv, trebuie să te asiguri că site-ul tău se încarcă în mai puțin de 3 secunde. Altfel te expui riscului ca Google să nu-ți afișeze site-ul în rezultatele paginilor de căutare. Vrei să vezi cât de repede este site-ul tău și cum să îmbunătățești viteza acestuia? Există o mulțime de instrumente gratuite. Recomand utilizarea site-ului: https://tools.pingdom.com/

Nu are statut de site nesecurizat

Revenim la ideea că Google dorește să ofere utilizatorilor o experiență unică și deosebită; nu numai că doresc ca site-urile să fie relevante și rapide, dar trebuie să fie și sigure. Dacă un site prezintă un risc pentru utilizatorii săi, nu este un lucru bun pentru Google. Pentru a evita acest lucru, Google a declarat recent că va prioritiza site-urile care sunt securizate SSL. Ce este SSL? Pentru a nu părea prea tocilari, SSL-ul criptează datele dintre serverul tău web și browser-ul utilizatorului, făcându-ți site-ul mult mai sigur. Google acum recompensează această securitate adăugată sub forma unei poziționări mult mai bune pe paginile de căutare.

Este optimizat și pentru mobil

Știai că peste  50% din traficul de pe toate website-urile vin de pe telefonul mobil?  Din acest motiv, Google dorește să se asigure că atunci când afișează un site web în rezultatele căutării, acesta să fie optimizat corespunzător și pentru dispozitivele mobile. Site-urile fără un design mobil au scăzut extrem de mult în ranking din cauza acestui singur factor. De aceea te sfătuim să verifici dacă site-ul tău este optimizat și pentru utilizatorii care vor încerca să îl acceseze utilizând telefoanele mobile. Dacă site-ul tău nu este optimizat astfel, te îndemnăm să iei atitudine.

Concluzie

Dacă vei constata că îți pierzi ranking-ul SEO din cauzele expuse mai sus, dă-ne de știre.  Dacă ești interesat în a avea un site care să fie bine poziționat pe Google, nu mai ezita și contactează-ne.