5 beneficii ale unui website securizat SSL
Fără știrea multor proprietari de site-uri, Google a implementat o nouă politică pentru site-urile necriptate. De la începutul anului 2017 compania a sancționat site-urile fără HTTPS (protocol securizat de transfer de hipertext). Mulți programatori au observat scăderea în clasamentul Google și a traficului pe site-uri proprii sau administrate. Deși schimbările în politica Google au cauzat haos printre proprietarii de site-uri, acesta nu este neapărat un lucru rău. Suntem de părere că există cel puțin 5 Beneficii ale securizării SSL a site-urilor.
#1 – Un website securizat SSL protejează informațiile sensibile de privirile indiscrete
În drumul lor către destinația finală, pe măsură ce datele călătoresc între tine și client, trec de la un computer la altul. Gândiți-vă la acest lucru ca și cum ar fi Serviciul Poștal. Poștașul ia scrisoarea de la casa voastră, apoi o duce la oficiul local, unde este sortată. De acolo, merge la un centru de distribuție, unde este sortata din nou. Apoi se mută la oficiul local al destinatarului, după care ajunge la destinația finală. O mulțime de oameni manipulează scrisoarea voastră în timpul călătoriei sale, iar oricare dintre ele ar fi putut arunca un ochi asupra ei. Același lucru este valabil cu privire la informațiile de pe internet ale clienților.
Datele se mută de la server la server, până când ajung la destinația finală.
Datele lor se mută de la server la server, până când ajung la destinația finală, adică site-ul vostru. La oricare dintre aceste stații de date, un hacker poate copia cu ușurință datele. Iar clienții se așteaptă să le protejați datele de privirile indiscrete. Deoarece nu puteți face prea multe pentru a opri acest lucru, cel mai bun mod pentru a proteja datele sensibile este trimiterea lor sub forma unui cod. HTTPS criptează datele, astfel încât să nu poată fi recunoscute. Odată ce ajung la destinație în condiții de siguranță, informația este decodată pentru utilizare.
# 2 – Criptarea oferă autentificare pentru utilizatori
Hoții de identitate adună informații prin înființarea unor site-uri cu intenții negative, prefăcându-se că sunteți voi. Aceștia pot crea versiuni aproape identice ale site-ului vostru sau își construiesc propria versiune, prin care se dau drept voi. Utilizatorul nu are cum să știe că transmite informații delicate infractorilor. Cu toate acestea, desemnarea HTTPS pe adresa URL indica vizitatorilor că site-ul vostru este autentic. Pentru a sugera că site-ul este securizat SSL, Google utilizează un indiciu vizual, sub forma unui lacăt. Acest simbol creează un sentiment de securitate pentru clienții voștri.
#3 – Acordul PCI va cere să aveți un site securizat SSL
Dacă procesați tranzacții financiare pe site-ul vostru, atunci este necesar să aveți o formă de criptare. Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS), se aplică tuturor companiilor, online sau nu, care acceptă plăți prin carduri de credit. Pentru companiile online, această conformitate înseamnă că trebuie să aveți un site securizat SSL. Nici un site legitim de e-comerț nu poate opera fără un certificat SSL. Singura cale de evitare a acestui lucru este utilizarea unui procesor de plăți la terțe părți, cum ar fi PayPal. În acest caz, PayPal îți asumă responsabilitatea pentru manipularea informațiilor financiare ale clientului.
Având un site securizat SSL, va puteți permite să manipulați propriile tranzacții financiare.
Serviciile terțe, cum ar fi PayPal, sunt scumpe și vă pot costa aproximativ 5% contravaloarea taxei de tranzacție. Aveți în vedere că certificatele SSL gratuite nu vor funcționa pentru e-comerț. În loc de acestea, va trebui să contactați agenția voastră de web design și să cereți un pachet potrivit aplicației. Un certificat SSL ajunge la câteva sute de dolari pe an.. Serviciile terțe, cum ar fi PayPal, sunt scumpe și vă pot costa aproximativ 5% contravaloarea taxei de tranzacție. Aveți în vedere că certificatele SSL gratuite nu vor funcționa pentru e-comerț. În loc de acestea, va trebui să contactați agenția voastră de web design și să cereți un pachet potrivit aplicației. Un certificat SSL ajunge la câteva sute de dolari pe an.
#4 – Evitați alertele din broswer și opririle bruște
Mai nou, Chrome afișează utilizatorului un avertisment și nu va încărca site-ul vostru dacă nu găsește un certificat SSL valid pe paginile unde sunt solicitate informații delicate. Firefox și alte browsere pășesc și ele pe aceste urme, iar Google a trimis deja o propunere pentru ca toate browerele web să pună în aplicare această politică. (sursa)
Google a publicat următoarele, pe Google+
De la sfârșitul lunii ianuarie, cu Chrome 56, Chrome va marca site-urile HTTP care colectează parole sau carduri de credit, ca fiind nesecurizate. Este important să activați HTTPS pe întregul site, dar dacă site-ul vostru colectează parole, informații de plată sau orice alte informații personale, este imperativ să utilizați HTTPS. Fără HTTPS, hackerii pot fura aceste informații confidențiale.
Având un site securizat SSL, acest lucru va câștiga încrederea clienților în compania dumneavoastră. Nu există nimic mai rău decât să aveți un mesaj de genul “acesta nu este un site de încredere” care clipește pe ecranul clienților, înainte de a finaliza o tranzacție. Este un pariu destul de sigur că veți pierde din afaceri.
#5 – Clasarea în Google va fi îmbunătățită cu un website securizat SSL
După cum am menționat anterior, Google penalizează site-urile fără criptare. În plus, acordă preferință celor care au SSL. Îmbunătățirea rangului vostru Google ajută la promovarea brandului și poate duce astfel la creșterea traficului. Traficul sporit vă oferă posibilitatea de a transforma lead-urile în conversii. Toate acestea culminează cu sporirea vânzărilor.
Toate site-urile create de noi și care utilizează planul nostru de hosting și întreținere vin cu acest tip de criptare. Știm că un site securizat SSL este raportat mai bine și oferă o experiență mai bună pentru utilizatori, axându-ne pe designul UX al site-ului. Sunați-ne pentru a afla mai multe informații.